Adóhiányok 100 millió forint felett részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. Az adóhiányok részlista csak a cégek 100 millió forint feletti adóhiányait tartalmazza, amelyeket az adóhatóság azért hozott nyilvánosságra, mert jogerőre emelkedett határozatban megállapított, 100 millió forintnál nagyobb adóhiányt halmoztak fel. 

Ezen cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

1996 óta az adóhatóság jogszabályi kötelezettség alapján negyedévenkénti összesítésben, a tárgynegyedév utolsó napja szerinti állapotnak megfelelően köteles közzétenni (legutolsó közzététel: 2023. július 13.) azoknak a cégeknek a listáját, amelyeknél 100 millió forintnál nagyobb adóhiányt állapított meg jogerős határozatban a tárgynegyedévben(lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye – egyben a fenti mértékű adóhiányokról a feketelista.hu forrása – az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az „Adatbázisok” alatt az „Adóhiányosok, hátralékosok, végrehajtás alattiak” menüpont alatti almenüben). Az adóhatóság honlapján mindig csak a legutolsó negyedévi közlés található, a régebben közzétett, az adóhatóság honlapján már nem található adóhiányok adatait a feketelista.hu viszont megőrzi. A feketelista.hu-n az utolsó öt évben, azaz 2018. szeptember 22. után nyilvánosságra hozott fenti céges adóhiányok találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a megállapított adóhiány összege; a megállapított jogkövetkezmény összege; az adóhatóság határozata közzétételének időpontja; a listázott negyedév első és utolsó napja; a közzétevő; a forrás.

A toplisták oldalon érdekességeket találhat a fenti adóhiányt felhalmozó cégekről.

Az adóhiányokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.