Adóvégrehajtások részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. Az adóvégrehajtások részlista csak a cégekkel szemben folytatott vagy folyó adóhatósági végrehajtásokat tartalmazza.

Az adóvégrehajtásban érintett cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

Jogszabályi kötelezettsége alapján 2001. szeptember 1. óta az adóhatóság nyilvánosságra hozza azokat az adóalanyokat, amelyekkel szemben az adóvégrehajtás eszközéhez nyúlt adóhátralékuk miatt (lásd erről: törvényi háttér). Az adóhatóság köteles az adóvégrehajtás megindítását és törlése esetén annak tényét nyilvánosságra hozni (a felfüggesztést vagy a szüneteltetést nem). A nyilvánosságra hozatal helye – egyben az adóvégrehajtásokban érintett cégekről a feketelista.hu forrása – a Cégközlöny (legutolsó feldolgozás: 2024. július 4.). A feketelista.hu tartalmazza a Cégközlönyben az utolsó öt évben, azaz 2019. július 16. óta megjelent összes céges, nem törölt adóvégrehajtást a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; az adóvégrehajtás kezdete (vagy a közlés napja a nav.gov.hu-n); az adóvégrehajtás ügyszáma; az elrendelő területi adóhatóság; a forrás.

A toplisták oldal 4.1. pontjában statisztikai összesítést találhat az adóvégrehajtás alá vont cégek számosságának időbeli alakulásáról.

Az adóvégrehajtásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.