Végelszámolási eljárások részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A végelszámolási eljárások részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyekkel kapcsolatban az utolsó öt évben, azaz 2019. június 13. óta végelszámolás indult Magyarországon. A végelszámolási eljárások nem, vagy nem feltétlen jelentenek negatív végpontot a cégek életében – ennek tudtával és mérlegelésével használhatók csak fel a részlista információi! 

A végelszámolási eljárás alá került cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

1992-től jelennek meg a cégek végelszámolására vonatkozó információk (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye – egyben a végelszámolási eljárásokról a feketelista.hu forrása – a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott számának megjelenési dátuma: 2024. június 6.). A feketelista.hu-n az utolsó öt évben, azaz 2019. június 13. óta nyilvánosságra hozott végelszámolási eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a végelszámolási intézkedés közzétételének időpontja; a végelszámolási intézkedést közzétevő; a követelési igény bejelentésének határideje; a kijelölt végleszámoló neve, címe; a forrás.

A toplisták oldal 4.5. pontjában statisztikai összesítést találhat a végelszámolási eljárás alá került cégekről.

A végelszámolásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.