Kényszertörlési eljárások részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A kényszertörlési eljárások részlistában azok a cégek találhatók, amelyekkel szemben ezt az eljárást a cégbíróságok megindították.

A kényszertörlési eljárás alá vont cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A 2006. V. törvény alapján 2012-től rendelhető el a cégek kényszertörlése (lásd erről: törvényi háttér). Az eljárásról nyilvánosságra hozatal helye – egyben a kényszertörlési eljárásokról a feketelista.hu forrása – a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott számának megjelenési dátuma: 2023. október 2.). A feketelista.hu-n 2012. augusztus 2. óta nyilvánosságra hozott kényszertörlési eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a kényszertörlési eljárás közzétételének időpontja (ami egyben az eljárás kezdetének az időpontja); a cégbírósági végzés száma; a kényszertörlési határozatot hozó bíróság; a kényszertörlési eljárás megszüntetésének, vagy a cég törlésének időpontja (ami egyben az eljárás befejezésének időpontja); a forrás.

A toplisták oldal 4.9. pontjában statisztikai összesítést találhat a kényszertörlési eljárások számosságának időbeli alakulásáról.

A kényszertörlési eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.