Kényszertörlési eljárások

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizennégy különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A kényszertörlési eljárások részlistában azok a cégek találhatók, amelyekkel szemben ezt az eljárást a cégbíróságok megindították.

A kényszertörlési eljárás alá vont cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 13 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A 2006. V. törvény alapján 2012-től rendelhető el a cégek kényszertörlése (lásd erről: törvényi háttér). Az eljárásról nyilvánosságra hozatal helye – egyben a kényszertörlési eljárásokról a feketelista.hu forrása – a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott számának megjelenési dátuma: 2019. július 17.). A feketelista.hu-n 2012. augusztus 2. óta nyilvánosságra hozott kényszertörlési eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a kényszertörlési eljárás közzétételének időpontja; a cégbírósági végzés száma; a kényszertörlési határozatot hozó bíróság; a forrás.

A toplisták oldal 4.11. pontjában statisztikai összesítést találhat a kényszertörlési eljárások számosságának időbeli alakulásáról.

A kényszertörlési eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.