Feketén foglalkoztatók részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A feketén foglalkoztatók részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyek be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak.

A feketén foglalkoztató cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

Jogszabályi kötelezettsége alapján 2009. június 1. óta az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza a feketén foglalkoztató adózók adatait (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye – egyben a feketelista.hu forrása – az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az „Adatbázisok” menüpont alatt a „Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók” összesített táblázatát). amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja 2023. augusztus 31. Az adóhatóság – és így a feketelista.hu is – a fenti ügyben elmarasztalt cégeket a jogsértést megállapító jogerős határozat keltének időpontjától számított két évig honlapján tartja. A feketelista.hu-n a nyilvánosságra hozott feketén foglalkoztatók az alábbi adataikkal találhatók meg: a cég neve; címe; adószáma; a jogsértést megállapító jogerős határozat kelte és végrehajthatóvá válásának napja; a közzétevő; a forrás.

A toplisták oldal 4.10. pontjában statisztikai összesítést találhat a feketén foglalkoztatók számosságának időbeli alakulásáról.

A feketén foglalkoztatókkal kapcsolatos fenti legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.