Mi ez a honlap?

Mi a feketelista.hu?

A feketelista.hu közhiteles állami nyilvántartásokon alapuló, a jobb oldali menüsávon látható részlisták (állami nyilvántartások) összevonásával létrejött online adatbank a magyarországi cégekről, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó tíz évben, azaz 2009. június 26. óta nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket. Az adószámalapú összekapcsolás láthatóvá teszi az egyes cégek ellen indult eljárásokat, ezáltal a cégek egyfajta „előéletét” is (az eljárásokat megindító bírói végzés, hatósági határozat stb. is megtalálható ügyszámmal vagy a hozzáférés helyének feltüntetésével!). A cégek törvénysértései és hatósági eljárásai a keltezésük vagy a nyilvánosságra hozataluk dátumával és az azokban szereplő cégadatokkal(!) épültek be a feketelista.hu-ba. A feketelista.hu a cégbírósági nyilvántartásban található cégek köréről tartalmaz információt.

A feketelista.hu-n szereplő céginformációk eltérő fajsúlyú és eltérően minősítendő háttérinformációként kezelendők (pl. a végelszámolás, illetve a cégtörlés nem, vagy nem feltétlen jelent negatív végpontot)! Az adatok eredeti forrásai, mint a Cégközlöny vagy a különféle állami honlapok stb., bárki számára hozzáférhetőek, a felhasznált adatok közérdekű adatok, nyilvánosságra hozatalukról jogszabályok rendelkeznek (lásd: törvényi háttér). A feketelista.hu állami forrásai közérdekű adatként tartalmazzák a honlapon lévő információkat — emiatt e honlapról csak akkor távolítjuk el azokat, ha az eredeti forrásokból (a közhiteles nyilvántartásokból) eltávolították. A feketelista.hu információinak felhasználása előtt az adatok eredeti forrásának ellenőrzése követelmény (lásd erről a jognyilatkozat-ban foglaltakat).

Mire használható a feketelista.hu?

  1. A feketelista.hu-val informálódhat üzleti partnerei előéletéről.

  2. Az Cégellenőrzés segítségével célzott keresés végezhető a feketelista.hu-n (cégnév, adószám vagy cím alapján), így tájékozódhatnak üzleti partnereik előéletének negatív vonatkozásairól. Bármely 2009. június 26. napján már működő vagy azóta bejegyzett magyarországi székhelyű gazdasági társaságról megtudható, hogy szerepel-e a jobb oldali menüsávon látható részlisták bármelyikében. Kiegészítő információként közvetlenül e honlapon keresztül online le is kérhetők a keresett cégre vonatkozó cégbírósági doukumentumok (pl. cégkivonat), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszeréből ingyenesen.

  3. A Cégfigyeltetés (csak előfizetőknek elérhető szolgáltatás) segítségével a kijelölt cégekkel kapcsolatos új bejegyzésről a feketelista.hu-n automatikus értesítést küldünk e-mailben előfizetőinknek.

  4. A Vevőkör átvilágítás (csak előfizetőknek elérhető szolgáltatás) segítségével átvilágíthatja teljes vevőállományát. A feketelista.hu előfizetői kiszűrhetik az üzleti partnerek közül azokat, akik szerepelnek a jobb oldali menüsávon látható részlisták bármelyikében. A vevőkör-átvilágítás egyedi megoldást igényel, feltétele a honlapra előfizetők ügyviteli rendszerében a vevők adószámának nyilvánatartása (ez az összekapcsolás alapja a feketelista.hu-val).

  5. A Fehér Tanúsítvány lekérése (csak előfizetőinknek elérhető szolgáltatás) segítségével a feltételeknek megfelelő cégek magukról itt kiállított tanúsítványt az üzleti bizalomépítés eszközeként használhatják üzleti érintkezéseik során.

  6. A Céglista összeállítása (csak előfizetőknek elérhető szolgáltatás) segítségével különféle céglisták hozhatók létre tetszés szerinti csoportosítási-szűkítési szempontok kijelölésével (pl. cégek helység szerint, ezen belül jogsértés szerint, ezen belül bírságok összege szerint stb.).

  7. A Toplisták segítségével 19-féle előre csoportosított szempont (legnagyobb bírságok, legtöbbször elmarasztaltak stb.) szerint ismerhetők meg a feketelista.hu-n lévő cégek.

Látogatói jogosultságok

Látogatóink a honlap alapszolgáltatásaként használhatják a cégkeresést, melynél emelt díjas sms-sel, emelt díjas telefonhívással vagy bankkártyás fizetéssel azonnal hozzáférhetnek az eljárásokban érintett cégekkel szemben az utóbbi tíz évben, azaz 2009. június 26. óta nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárások és törvénysértések információihoz.
Kattintson ide az előfizetéssel kapcsolatos részletesebb tájékozódáshoz.

Előfizetői jogosultságok

A feketelista.hu szolgáltatásai csak előfizetőink számára érhető el korlátlanul. Kattintson ide az előfizetés tartalmának megismeréséhez.