Munkaügyi elmarasztalások részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A munkaügyi (és munkavédelmi) elmarasztalások részlista csak a cégek ilyen jogsértéseit tartalmazza – valamennyi jogsértést, amelyet a szakhatóság megállapított, és azt honlapján megjeleníti. 

A szakhatóság által elmarasztalt cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A munkaügyi és munkavédelmi hatóság 2006. szeptember 23. óta jogszabályi kötelezettség miatt megjelenteti és két évig a honlapján tartja azoknak a cégeknek az adatait, amelyeknél jogsértést állapított meg (lásd erről: törvényi háttér).  A nyilvánosságra hozatal helye – egyben a munkaügyi elmarasztalásokról a feketelista.hu forrása – az Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkafelügyelet - Foglalkoztatás-felügyelet honlapja: www.ommf.gov.hu (lásd a Hatósági Nyilvántartás aloldalon), amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja: 2023. szeptember 29. Amennyiben a szakhatóság honlapján lévő adatokban bármilyen változás történik, úgy a szinkronizációkor a feketelista.hu-n lévő adattartalmak is megváltoznak (módosulnak, törlődnek)! A feketelista.hu-n a hatóság honlapján megjelenített munkaügyi és munkavédelmi elmarasztalások a következő adatokkal találhatók meg: a cég neve; címe; adószáma; a jogkövetkezmény; a bírság összege; a határozat kelte; a megsértett jogszabály; a közzétevő; a forrás.

A toplisták oldalon érdekességeket találhat fentiekben elmarasztalt cégekről.

A munkaügyi és munkavédelmi elmarasztalásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.