Törölt cégek részlista

A feketelista.hu tíz különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A törölt cégek részlistában azok a cégek találhatók, amelyeket 2004. február 23. után töröltek a cégnyilvántartásból. A törlés tényén túl a feketelista.hu-n nincs információ annak okáról. A törlés nem jelent feltétlen negatív folyamatvéget a cégek életében (pl. cégformaváltás, beolvadás, kiválás stb. is lehet a törlés oka), ennek tudtával és mérlegelésével használhatók csak fel a részlista információi. 

A törölt cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 10 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A cégtörvény alapján 1989 óta jelennek meg a cégek törlésére vonatkozó információk a cégnyilvántartásban (lásd erről: törvényi háttér). A feketelista.hu-nak a cégtörlésekkel kapcsolatos legutolsó szinkronizálási időpontja 2023. szeptember 5. A feketelista.hu-n 2004. február 23. után történt cégtörlések találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; a forrás; törlési intézkedés rögzítése a forrásban.

A toplisták oldal 4.8. pontjában statisztikai összesítést találhat a törölt cégek számosságának időbeli alakulásáról.

A cégtörlésekkel kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.