Szankciós jelleggel törölt adószámok részlista

A feketelista.hu tizenkettő különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A szankciós jelleggel törölt adószámok részlistában azok a cégek találhatók, amelyekkel szemben az állami adóhatóság ezt az intézkedést tette.

A szankciós jelleggel törölt adószámú cégekről cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 12 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A 2003. évi XCII. törvény és a 2006. V. törvény alapján az adóhatóság 2011. januártól szankciós jelleggel törölheti az adószámát a cégek bizonyos körének (lásd erről: törvényi háttér). Az eljárásról a nyilvánosságra hozatal helye – egyben a szankciós jelleggel törölt adószámú cégekről a feketelista.hu forrása – az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az „Adatbázisok” alatt, a „Felfüggesztett, szankciós jelleggel törölt adószámok” menüpont alatti almenüben), amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja: 2022. január 10. A feketelista.hu-n – az adóhatóság nyilvántartásával szinkronban – mindig az utolsó 24 hónapban nyilvánosságra hozott szankciós jelleggel törölt adószámú cégek találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; a közzététel időpontja (e dátumtól minősül töröltnek az adószám); a forrás.

A toplisták oldal 4.11. pontjában statisztikai összesítést találhat a szankciós jelleggel törölt adószámú cégek számosságának időbeli alakulásáról.

A szankciós jelleggel törölt adószámokkal kapcsolatos eljárás legfontosabb tartalmi kérdéseire itt talál választ.