Versenyfelügyeleti elmarasztalások részlista

A feketelista.hu tizenkettő különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A versenyfelügyeleti elmarasztalások részlista csak a cégek versenyfelügyeleti elmarasztalásait tartalmazza – valamennyi esetet, amikor a versenyfelügyeleti hatóság (fellebbezés esetén az ügyben eljáró bíróság) az utóbbi öt évben, azaz 2018. március 24. óta elmarasztaló határozatot hozott, és az a Gazdasági Versenyhivatal honlapján közzétételre került. 

A versenyfelügyeleti eljárásban elmarasztalt cégekről a céglista egyéni beállítással segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével – 12 állami nyilvántartással – vetjük össze).

A Gazdasági Versenyhivatal a honlapján keresztül hozza nyilvánosságra valamennyi elmarasztaló határozatát vagy az ügyhöz kapcsolódó bírói végzést 1997. január 1. óta (lásd erről: törvényi háttér). Emiatt a versenyfelügyeleti elmarasztalásokról a feketelista.hu forrása a Gazdasági Versenyhivatal honlapja: www.gvh.hu (lásd a Döntések menüpont alatt), amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja: 2023. március 20. A feketelista.hu-n az utolsó öt évben, azaz 2018. március 24. óta nyilvánosságra hozott elmarasztaló versenyfelügyeleti eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a jogsértés megnevezése; a jogkövetkezmény; a bírság összege; a versenyfelügyeleti határozat időpontja; a versenyfelügyeleti határozat száma; a közzétevő; a forrás.

A toplisták oldalon érdekességeket találhat a versenyfelügyeleti eljárásokban elmarasztalt cégekről.

Az versenyfelügyeleti elmarasztalásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.